Gwy wandelt

zondag 24 november 2013

Stormtocht

Zondag 24/11/2013: Stormtocht van de Tweedaagse in Blankenberge.
De stormtocht in Blankenberge biedt de gelegenheid aan de IML-wandelaars om elkaar nog eens tegen te komen. We hebben in verschillende landen en werelddelen gewandeld, en kunnen in zaal Forum elkaar nog eens treffen. Praten hoe we het op onze reizen gehad hebben. Uitwisselen wat onze plannen zijn .
Een wandeling aan de kust is altijd mooi mee genomen. Langs de promenade stappen, de zeewind voelen, de haven rond stappen, de mooie villa's uit de belle époque bekijken. Dat zijn genoeg redenen om de trein naar Blankenberge te nemen.
Vandaag was de treinreis op zichzelf al een avontuur. Als je vanuit Gent via Deinze en Torhout moet sporen om in Brugge te geraken heb je overigens ruim de tijd om met reisgenoten wandelervaringen uit te wisselen. Na die goede babbel kwamen we iets later dan gepland in het station van Blankenberge aan. Het stationsgebouw ginder wordt nu afgebroken trouwens.
In zaal Forum zou de wandeling vertrekken. De inrichters hadden nu een nieuw systeem voor de inschrijving. Ze konden gewoon onze lidkaart inscannen, en zo hadden we wat schrijfwerk minder.
Ik had  niet echt afgesproken om met iemand samen te wandelen, maar het deed me veel plezier dat ik wandelvrienden konden treffen, en dat we de wandeltocht samen konden stappen.
Samen stappen, samen op weg zijn, dat is gezellig en dat vormt een van de grootste geneugten van de wandelsport. Zelf ben ik niet geweldig extravert, maar behalve wandelervaringen ook levenservaringen kunnen uitwisselen doet enorm veel deugd.
En terwijl je zo stapt kom je steeds kennissen en vrienden tegen. We hadden voor de 21 km gekozen, en hadden dan ook ruim de tijd om te verpozen en te blijven babbelen.
Maar ja. Het wordt stilletjes aan winter. Het is vroeg donker. Het mag dan ook niet te laat worden.
Na de mooie wandeltocht nam ik dan ook om 17u11 de trein terug naar huis.
En in mijn rugzak zit ondertussen het plan om in 2014 Korea, Japan en Taiwan te bewandelen met de IML.

Geen opmerkingen: