Gwy wandelt

zaterdag 7 oktober 2017

Via Scaldea

Met 21 waren we om het Gentse gedeelte van de Via Scaldea te bewandelen
De tocht werd ingericht door de Gentse regio van het Vlaams Compostela genootschap.

Deze morgen vertrokken we om half tien, om aan het kapelleken in de Goedjens bij de Via Scaldea aan te sluiten. Die passeert het kasteel Ter Beken. Langs de Bourgoyen-Ossemeersen en het eiland Malem benaderden we de Gentse binnenstad.
In het Sint-Elisabethbegijnhof las de dichter Rubico voor uit eigen werk.
We bereikten de Sint-Jacobskerk. Daar werden we opgewacht door Marc Beyaert, die ons de geschiedenis van de bedevaart en de Sint-Jacobskerk vertelde. Hij toonde ons verschillende kunstwerken die daar in de schatkamer berusten. Het doet toch wat om zo een stempel uit de XVde eeuw even in handen te hebben.
Het was al na één uur als we dan naar het Sint-Barbara college stapten. Aldaar gebruikten we een goed verzorgde broodmaaltijd.
Dan stapten we weer terug naar Mariakerke. In de namiddag was dat bijna gedurig in de regen. Gelukkig konden we aan de Hoosmolen van gastvrijheid genieten. Een sympatisant stelde haar garage ter beschikking zodanig dat we onze koffie of appelsap in het droge konden drinken. Bovendien konden degenen die het nodig hadden bij haar het toilet gebruiken. Gastvrijheid hoort bij het camino-gevoel.
De tocht eindigde op het domein van het kasteel Claeys-Bouüaert.

Het was een beleving zo met camino-stappers samen op weg te zijn.
Klik hier voor wat foto's.

Geen opmerkingen: