Gwy wandelt

donderdag 16 juni 2016

Van Outeiro naar Santiago

De laatste stapdag vandaag. 
Met onze volledige groep van 'Wandelen in Europa' vertrokken we uit Outeiro. Het was droog.
Al snel liep ons gebruikelijk wandelgroepje van zes de anderen voor.
We stapten langs bosrijke gebieden, en landbouw. De huizen in de dorpjes oogden stilletjes aan al meer naar wat meer woonhuizen, van mensen die in de stad werken, dan naar woonhuizen van boeren. Bij deze laatsten viel het me op dat we heel wat meer wijngaarden zagen dan de dagen voordien.
Vlak voor Angrois namen we even koffiepauze, en vervoegden ons meerdere wandelaars uit onze groep. Omdat we er eerder waren verlieten we de herberg ook vroeger, al hebben we wel gewacht tot een regenbui voorbij was.
We staken weer met ons gezessen de spoorweg over. Hier werden we even stil in ons hart. Verschillende knuffels, schelpen, foto's en teksten herinnerden ons aan de treinramp die hier plaats vond in juli 2013, en toen tientallen dodelijke slachtoffers kende.
Enigszins beroerd stapten we verder en gingen de stad in. Het einddoel, de kathedraal kwam in ons oog, en we naderden de oude stad. Hier moesten we wel even de weg vragen. Gelukkig spreekt een van onze medewandelaars vloeiend Spaans.
Weer begon het te regenen, en in de regen bereikten we de kathedraal. Een van onze metgezellen zei nog: Het is de derde keer dat ik hier kom, en het is al de derde keer in de regen.
Maar ons doel was bereikt en met enige fierheid konden we onze Compostela in het pelgrimsbureau afhalen.
Onze voettocht is volbracht.

Geen opmerkingen: