Gwy wandelt

donderdag 23 juni 2016

Van OCMW naar OCMW

Middagmaal in De Knoop
De donderdag is het altijd mijn OCMW-dag.
Vandaag was het wel een drievoudige OCMW-dag:

1) Deze morgen Tai Chi in De Horizon. We waren met 9: onze meester en 8 deelnemers. De deelnemers waren 5 anciens, die er al sinds vorig jaar bij zijn, en 3 mensen die dit jaar ingestapt zijn.
Twee deelnemers die we wegens gezondheidsredenen al een tijd niet meer gezien hadden, waren er weer bij, tot grote vreugde van de andere Tai-Chi-ers.

2) Dan trokken we met de surplussers naar De Knoop, het LDC op Ledeberg. Ginder koken ze zelf, en konden we de maaltijd gebruiken.
Het LDC De Knoop lijkt me ruimer dan het LDC op de Lousbergkaai waar ik vrijwel dagelijks kom.

3) We trokken verder naar Gentbrugge en bezochten deze namiddag naar het zorgcentrum De Vijvers. Daar kregen we een rondleiding en maakten we uitgebreid kennis met de werking in mogelijkheden van zo een rusthuis. En wat de voorwaarden zijn om er te wonen.De zorgbehoevendheid is daarbij bepalend.

Was het regen deze morgen. De dag eindigde in volle zon, waarbij we op het terras van De Vijvers een plek in de schaduw dienden te zoeken om onze koffie te drinken. Daar konden we dan onze gedachten wisselen over deze interessante en boeiende middag.

Geen opmerkingen: