Gwy wandelt

vrijdag 17 juni 2016

Botafumeiro

Groep 'Wandelen in Europa'
Vandaag bleven we in Santiago de Compostela.
Om 9 uur namen we op de trappen van ons hotel 'Puerta del Camino' de groepsfoto. We droegen daarvoor allemaal het blauwe T-shirt met de gele schelp.
Dan weer naar de historische stad. In de kathedraal, beklommen we de trappen naar de buste van de apostel Jacobus, en daarna daalden we af naar de kist die zijn relieken bevat.
Het wierookvat slingert boven ons
Dan gingen we nog wat winkeltjes binnen en kochten wat souvenirs. Na een koffie in een plaatselijke taverne, weer naar de kathedraal. Je moet daar een uur op voorhand zijn als je wil kunnen zitten voor de pelgrimsmis.
Het is dit jaar een jubileumjaar: het jaar van barmhartigheid, en ook de kathedraal is een jubileumkerk. Daardoor konden we bij het einde van de misviering mee maken hoe het reuze wierookvat wordt geslingerd doorheen de zijbeuken. Voor vele pelgrims is dat het hoogte punt van de tocht naar Santiago de Compostela.
Na de mis gingen we in een restaurant eten. Voor mij is een verblijf in Santiago onverbrekelijk verbonden met een maaltijd van pulpo (=octopus). Ik koos voor pulpo a la gallega. Op een na koos iedereen van ons gezelschap trouwens voor zeevruchten.
Na de maaltijd zwierven we verder door het oude stadsgedeelte. Het is droog gebleven. Verschillende reisgezellen van me weten, dat we het in Santiago al met regen en wind af te rekenen hadden.

Geen opmerkingen: