Gwy wandelt

dinsdag 17 mei 2016

Bleu dans le coeur.

Poëziewandeling in Gent” op dinsdag 21 juni 2016

De Gentse Poëzieroute is een initiatief van Motte Claus, gastvrouw van de Geus van Gent en van het Poëziecentrum.
We starten aan de pittoreske locatie van het Poëziecentrum in het ‘Toreken’ op de Vrijdagsmarkt, Onder begeleiding van een gids van het Poëziecentrum zien we de stad door andere ogen. Hij neemt ons mee langs een selectie gedichten met aandacht voor verschillende thema’s: kunst en maatschappij, kunst en tolerantie, kunst en leven in de stad. Zo brengt hij ons dichter bij poëzie en de verrassende literaire uithoeken van Gent.

Praktisch: Afspraak om 13.45 uur aan het Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, Gent. Het einde van de wandeling is voorzien rond 15u30.

De bijdrage bedraagt 6 euro voor OKRA-leden of 7,5 euro voor niet-leden  Neem contact met OKRA Academie (09 269 32 19 of academie.mvl@okra.be)
Zelf ben ik voor die wandeling de OKRA-begeleider namens OKRA-Academie Gent. In een eerder bericht, had ik vermeld dat de wandeling volzet is. Er zijn twee plaatsen vrij gekomen. Als je mee wil gaan contacteer zeker OKRA Academie (09 269 32 19 of academie.mvl@okra.be). Alleen mensen die vooraf ingeschreven zijn kunnen mee.

Hierbij een afbeelding van een gedicht van Maeterlinck. Het is te zien vanop de Ajuinlei op de achterkant van het huis Vander Haegen. In dat museum is de werkkamer van onze Gentse Nobelprijswinnaar te zien. Mijn titel van dit blogbericht is een fragment uit dat gedicht.

Geen opmerkingen: