Gwy wandelt

woensdag 27 januari 2016

Monumentenzorg in Gent

Hierbij een foto van een gebouw dat door verschillende mensen als het lelijkste gebouw van Gent beschouwd wordt.
Ik verblijf er 50 meter van in een gebouw dat ik zeker ook niet mooi kan noemen.
Waarom deze foto en niet een afbeelding van bijvoorbeeld het Gravensteen als ik als titel het heb over monumentenzorg in Gent?

Wel ... De Regie Samenleven En Welzijn van de stad Gent vestigt de aandacht op een bijzondere voordracht gevraagd door OKRA Academie Gent. Ik herhaal ze hier:

Persbericht


Monumentenzorg in Gent

dinsdag 09.02.16

Dirk Boncquet, directeur dienst Monumentenzorg en Architectuur

Sinds eind jaren ’70 speelt de stedelijke Dienst Monumentenzorg en Architectuur een belangrijke rol in het architectuurbeleid van Gent. De dienst heeft als opdracht de burger te informeren en te begeleiden bij de renovatie en restauratie van erfgoed en de architecturale kwaliteiten van nieuwbouw. Voorheen was er bijna geen sprake van rekening houden met erfgoed, wie wilde bouwen in de stad, kon dat zonder veel beperkingen. De gevolgen in het straatbeeld zijn er, zoals de panden op de foto illustreren. Ondertussen werd er een inventaris gemaakt van het bouwkundig erfgoed, en door sensibilisering en onderhandelen slaagt de dienst erin de visie van burger en ontwerper stilaan te richten naar kwaliteit, zowel van erfgoed als van nieuwe architectuur. Dirk Boncquet, directeur van de dienst, geeft een overzicht van hoe het vroeger was, en wat zijn dienst al kon verwezenlijken. Uiteraard met heel wat (voor)beelden uit het Gentse.

Reservatie is niet nodig.


Wanneer: dinsdag 9 februari 2016 om 14u30

Waar: Prinsenzaal, Prinsenhof 39 A, 9000 Gent

Toegang: OKRA-leden 5 euro / niet-leden 6 euro

Er is beperkte parkeergelegenheid op het kerkplein van het Karmelietenklooster (Burgstraat 46), aan 3 euro per namiddag. Hiervoor bij vertrek het kaartje laten valideren aan het onthaal van het klooster

Geen opmerkingen: