Gwy wandelt

zaterdag 12 september 2015

Reymond Stein

Startplaats in Mullem
Als je over de N60 van Gent naar Oudenaarde rijdt passeer je op je rechterkant een molen zonder wieken. Die ligt in deelgemeente Mullem.
Daar organiseerde de wandelclub Hanske De Krijger een wandeltocht. Dank zij de begeleiding van Clément kon ik het hospitaal verlaten om aan de tocht deel te nemen
De tocht vertrok vanuit het dorp van Mullem uit een lokaal waarop een gedenkplaat voor Reimond Stein aangebracht is. Vandaar waarschijnlijk de naam van de landelijke tocht. Die man is bekend om zijn werk Hard Labeur. Niemand uit onze wandelvrienden kende dat werk. We liepen wel eens door de Labeurstraat. De wandeltocht was trouwens geen labeur. Integendeel het was een plezierige, plezante  tocht langs smalle wandelpaadjes.
Het was droog. Geen moddergeploeter. Verschillende wegjes waren trouwens betegeld, waardoor we ook niet die enge smalle mountainbike uithollingen moesten vermijden.
Uit de verschillende afstanden hadden we voor de 20 km gekozen en hadden twee rustposten. In het groene landschap ten oosten van deN60 mochten we verpozen in Huise. Onze tweede rust lag op de grens van twee dorpjes. Hannegem en Lede. Onze tocht volgde voor een groot deel de provinciale wandeling van de Rooigemse beek.
 Wij genoten na de afstempeling van een koffie met een heer!ijk plaatselijk gebak.

Tussen de verschillende fotoalbums vindt je op Picasa twee reportages van Kwartels. De reeks van Clément, mijn wandelgenoot van vandaag. En de reeks van René.
Hou dus www.beneluxwandelen.eu in de gaten.

Geen opmerkingen: