Gwy wandelt

dinsdag 5 mei 2015

100 km door boomgaarden en heide

Donderdag 30 april startte de 100 km Gildentocht vanuit Schaffen. Met zijn 8ste editie is dit ondertussen al een grote naam in het wereldje van de lange afstandswandelaars.
De tocht wordt gestapt in 4 groepen van 30 wandelaars. De snelste groep stapt 6,5 km per uur. De traagste groep stap aan 6 km per uur. Ik stap mee in die laatste groep.
Onze start was om 21u10. Onze voorziene aankomst was om 16u59.
We stapten door overstromingsgebieden en nachtelijke boomgaarden, onder een open hemel. We stapten zelfs door de diepste holle weg van Belgiƫ. 12 meter. Onze lampen konden de wanden van de weg mooi beschijnen.
Tegen dat we een eerste bagagerust hadden, was het al licht. Dan waren we in Halen. We konden onze zaklamp en fluovestje achterlaten. Onze warme kleding nog niet. Daarvoor was het nog te kil.
Dat kon pas bij de 2de bagagerust. In Lummen genoten we van een ontbijt en konden we van kleding wisselen. We waren dan al op 60 km.
Vanaf 55 km wandelden we niet meer in groep, maar was de wandeling vrij. Onze baankapitein Hugo was laatste man. Met hem, met Jan en met Marc vormden we zo de afsluiters van de wandeltocht.
Zo in de Limburgse Kempen over groene en aarden wegen genoten we van de uitzichten, waarbij menige vennen. Het deed me een beetje aan een trailwalk denken, een platte trailwalk dan.
We hadden al van anderen gehoord dat ze door de vermoeidheid een pijl gemist hadden en zich mislopen waren. Komen we het tegen km 80 zelf ook toch wel tegen, zeker! Afin zo kregen we er gratis 2 kilometer bij.
Om 17u20 kwamen we in de startzaal aan. We dachten dat we de laatste zouden zijn. Maar toch weerklonk na ons nog geregeld de bel, om de aankomst van weer een 100 km stapper te melden.
Het was een wondermooie tocht. Goed georganiseerd. Goed bevoorraad.
Proficiat aan de inrichters, aan de medewerkers en natuurlijk ook aan de deelnemers.
Voor mijn foto's klik hier. Er staan op Picasa en Facebook trouwens al meerdere fotoreeksen.
Klik hier voor de website van het 100 km evenement.

1 opmerking:

Unknown zei

Nogmaals proficiat Guy met het verwezenlijken van jouw 100, sorry 102 km Gildentocht. Ik deed iets meer en liep verkeerd en maakte een lusje van 9,5 km extra en beƫindigde de tocht op 110 km, weeral genoten