Gwy wandelt

maandag 13 april 2015

Reisdag

Maandag 13 april. De dag van de afreis. Mijn wekker stond op 2 uur 's morgens. De taxi kwam eraan op de afgesproken tijd. De taxichauffeur bracht me naar Evergem, waar ik met enkele medereizigers met een autocar naar Zaventem zou rijden. De autobus stopte nog in Kluizen en Assenede. Zo was ons reisgezelschap compleet. De reis naar Assisi was begonnen. Eerst vlogen we van Zaventem naar Schiphol met een cityhopper. In  Schiphol hadden we uitgebreid de tijd om te ontbijten en dan vlogen we met een boeing 737 naar Rome. Overigens kregen we tijdens beide vliegtuigreizen ook wat te eten. We zullen zeker niet van honger omkomen op deze reis.
In Rome stapten we weer op een autobus. Die zou ons naar Assisi brengen, maar dat was voor de avond.
In de namiddag bezochten we Orviedo. De stadjes in Umbriƫ zijn op heuvels gebouwd. Orviedo is een middeleeuws stadje gebouwd op een tufsteenrots. Etrusken, Romeinen hebben hier nog gewoond. Er is in de middeleeuwen veel af gevochten in deze streken tussen de Welfen en de Gibelijnen. De stad wordt gekenmerkt doordat hier op nog pausen verbleven hebben. Een gotische kerk is zeer beroemd omdat in een kapel het laatste oordeel op fresco is uitgebeeld.
Na Orviedo was het nog een uur rijden langs de slingerende Tiber naar Assisi.
Om 8 uur gebruikten we het avondmaal. Eerst noedels, dan schapenvlees met gebakken kriel aard aardappelen, en fruit als dessert.
Na het gebed en de meditatie ging iedereen naar bed.

Geen opmerkingen: