Gwy wandelt

zaterdag 2 augustus 2014

Middelpunt van Vlaanderen

OXFAM Trail Walkers 
Middelpunt van Vlaanderen
Zaterdag 2 augustus is de 2de dag van de wandeldriedaagse van IBIS uit Puurs. Vandaag ook neemt Joost afscheid van zijn familie en vrienden. Verleden zondag is hij na een lange strijd tegen een wrede ziekte ontslapen. Mijn wandeling vandaag draag ik dan ook op aan hem, en aan hen die hem genegen zijn. 
IBIS zorgt vandaag voor een natuurwandeling op zijn mooist.
We trekken langs charmante veldwegels. Ik heb gekozen voor de 42 km.  In ons parcours passeren we het geografisch middelpunt van Vlaanderen. En we komen zelfs een geel konijn tegen. Mooi in de tocht is ook een traject van een goede 7 km dat ons door een waterwinningsgebied loodst. Ook zie en babbel ik met veel wandelaars, die zich op de Dodentocht voorbereiden. De uitpijlers voor de Dodentocht zijn trouwens al bezig met de pijlen te hangen, voor de eraan voorafgaande fietstocht.
Een beetje jammer vind ik dat de laatste rustpost niet langer in het fort van Liezele zelf is. Een van de charmes van de tocht is daardoor verloren. Maar gelukkig heeft de wandelclub daarvoor een mooi en ruim alternatief voorzien, en we passeren het fort en de schansen toch wel. 
Het is vandaag ook wat het weer betreft een heerlijke wandeldag. Het is nu echt wel zomer.
Hopelijk blijft het nog een paar dagen zo.
Aanhangsel:
Op de foto linksboven, drie trailwalkers van verschillende teams, die elkaar toevallig op de eerste rust treffen, en dan ook een eind samen wandelen.
Inschrijven voor de trailwalk editie 2014 kan niet meer. Maar sponsoren kan natuurlijk wel, en is welkom. Als je op de T.V. ziet wat er allemaal gebeurt, weet je dat OXFAM je steun goed kan gebruiken.
Wil je dat doen door het team waarin ik mee stap te sponsoren. klik dan hier. Je komt dan om de teambladzijde van team 27, het team van de Kaailopers terecht. Daar kan je op de "SCHENK"knop klikken, en dan wijst het vanzelf uit, hoe je je gift kan doorzetten. Dank alvast. 

Geen opmerkingen: