Gwy wandelt

dinsdag 29 juli 2014

Noordzeetocht

Hoe snel stapt een wandelaar van 1,70 m met schoenmaat 41 als de tegenwind 5 beaufort is?
Met zo een vraag moeten we bij Einstein ten raad.
Tijdens de Gentse feesten heb ik het antwoord niet gekregen. Toen gingen nochtans Einstein en Einsteintje op onderzoek uit. Maar ik was er niet bij.
Daarom trok ik vandaag naar De Haan, waar de Stormvogels hun Noordzeetocht inrichtten.
Ik was er niet vroeg, want deze morgen moest ik eerst naar de huisarts voor een bloedonderzoek.
Op de trein zaten we dan met het gebruikelijke kliekje van Gentenaars (Florastappers en Postiljonners). Vlak voor de startzaal kwam ik nog wandelkennissen tegen, die ik dit jaar nog niet ontmoet had. Het werd dus ook wat af babbelen vooraleer me in te schrijven. Ik wou een foto nemen, maar dat ging niet. Ik was vergeten de batterij op te laden. De foto linksboven is er een van vorig jaar, De foto rechts komt uit een
Guy tussen de 2 Marcs.
reeks van Mickey, de foto van de tramstatie nam ik met mijn mobieltje.
Maar goed, laat het me over de wandeling zelf hebben.
Ik heb er 18 km gewandeld, Een eerste lus van zo een 8 km, bracht ons door de Concessie met zijn mooie villa's. Ik kon het niet nalaten op te merken, dat we langs heel wat mooie villa's liepen van een Gentse architect. Afin een architect uit 'Gand' want De Haan, was toen nog "Le Coq".
Tramhalte in De Haan 
Dan loodsten de wandelpijlen ons doorheen de duinbossen van Vlissegem, om ons dan door het duinzand naar het strand te brengen. We volgden het strand en kwamen zo op de zeedijk. Weinig volk op het strand. Ja, de zon was niet van de partij.
In het schooltje op de Einsteinlaan, waar de start was, was ook de rust. Tijd voor een broodje krab. En dan op voor de 2de lus.
Daar de duinbossen van Klemskerke werden we naar de Vosseslag gebracht. Daar op de rust trof ik de 2 Marc's aan. We hebben in hetzelfde reisgezelschap al heel wat van de wereld afgewandeld, en bleven wat praten. Ik zag af om de extra lus naar Bredene te wandelen, en wandelde met ene Marc, weer naar De Haan, terwijl de andere Marc te voet naar Oostende stapte.
Het laatste traject bracht ons langs het golfterrein en zo door de Klemkerkse duinbossen weer naar het schooltje waar we gestart waren.
Het was een mooie tocht, de moeite om naar de kust te komen wandelen. 

1 opmerking:

rene depuydt zei

Hallo Ghuy,lang.....zeer lang geleden dat we mekaar nog eens tegen kwamen,vandaag aan zee waarshijnlijk op een haar gemist,volgende keer beter,in ieder geval groetjes Rene en micheline!!