Gwy wandelt

woensdag 9 juli 2014

Bij de Reynaertstappers

Zondag 6/7/2014 zouden we nog eens met ons Doetjes-team wandelen. We waren afgesproken om de 50 km Marobeltocht van de Reynaertstappers te bewandelen. Wakker doetje en Reynaert-doet wachtten me op om 6u38 in het station van Lokeren. Wakker doetje voerde ons naar de startplaats. De uitgestippelde wandeling begon in een school te Lokeren.
We schreven ons in, en kregen nummer 173, 174 en 175. Na een ochtendkoffie vertrokken we. Het was toen al 7 uur. Om 18 uur moesten we binnen zijn. Dat is elf uur stappen voor 50 km. --> Dat ligt binnen onze mogelijkheden.
In het inschrijfgeld waren de bevoorradingen inbegrepen. Zo kregen we op de eerste rustpost een ontbijt met eieren en spek. Het smaakte wel. Laat me vertellen dat van de verschillende bevoorradingen ik vooral de éclair onthouden heb. Het glazuur ervan was in de Belgische driekleur. De avond tevoren had België nog in het wereldkampioenschap voetbal gespeeld.
De wandeling was een afwisselende natuurwandeling. Van bij de start stapten we de bossen in. We bewandelden de Daknamse meersen. We trokken naar Eksaarde. We stapten over de Liniewegel en langs het Etbos. We trokken over de Hoge Dreef om via een grote ommezwaai tot aan de Terwestbrug in Moerbeke te stappen. Aan de Zuidlede voelden we ons thuis. Spletterenbrug weet ons telkens weer te boeien, ook vandaag.
We hebben het niet droog kunnen houden. De laatste 10 km hebben we wat regen gehad. Maar niet getreurd. Daar waren we op voorzien.
En zo bereikten we de zaal waar we vertrokken waren. Daar kregen we een groen T-shirt, geschonken door sponsor Marobel, een sport- en schoenenzaak. Het was een plezierige tocht, een parcours met leuke trajecten in, en keurige rustposten.

Geen opmerkingen: