Gwy wandelt

maandag 23 juni 2014

De nacht is gestapt.

De 3 musketiers, voor de gelegenheid versterkt met Luc en met ondergetekende, stapten de 100 km van de Nacht van West-Vlaanderen. We vertrokken vrijdagavond tegen half negen. Met zo tegen de 600 wandelaars stapten we voor de volledige 100. Het jonge volkje koos voor de 10 km. Kennissen van ons kozen voor de 21 of de 42. Alle afstanden vertrokken over hetzelfde traject. Later volgden de splitsingen. 
Het was een mooie heldere nacht. Onze zaklamp hebben we niet veel nodig gehad. De bepijling was uiterst goed, en ook de bevoorradingen onderweg waren goed geregeld.
Eens de kortste nacht van het jaar voorbij, hadden we bijna de helft van de tocht afgelegd. Het was al klaar toen we in Beernem onze eerste bagageruimte hadden. Aan de bagage, die er nog stond, te zien waren al heel wat wandelaars voor ons deze rustpost gepasseerd. Wij zijn niet bij de snelsten. Om zo een lange afstand af te leggen, is het belangrijk om aan je eigen tempo te kunnen stappen. Als groepje hebben we al dikwijls gezamenlijk gewandeld, en we kunnen dan ook ons tempo goed op elkaar afstemmen.
Nu dat het dag geworden was, konden we - dat is evident - meer genieten van het uitzicht. En de doortocht door Brugge was een hoogtepunt in de tocht. 
Er wachtte ons trouwens nog een complete verrassing. Een vroegere collega van 2 van onze medestappers had voor een extra rust gezorgd. In zijn tuin konden we aangenaam verpozen.
Zo naar het einde van de tocht maakten we de rustpauzes wat langer. We wisten immers dat we ruim binnen de tijd zouden eindigen.
Het moment dat we de aankomstzaal binnenkomen en de bel kunnen doen rinkelen, dat is een moment van pure trots en fierheid. We hebben het weer gepresteerd, en het was nog gezellig bovendien.
Een dank aan de inrichters, een dank aan het gezelschap, en een proficiat aan alle deelnemers.
Voor foto's van de tocht, kan je verschillende reeksen bekijken. Marc heeft zijn reeks gepubliceerd. Paul was er ook, en iedereen weet dat die geweldig veel foto's maakt. Ik zal niet al de wandelfotografen opnoemen. Kijk maar via beneluxwandelen of photo-marches.

Geen opmerkingen: