Gwy wandelt

dinsdag 20 mei 2014

Van Miño naar Leiro

3de wandeldag vandaag op de Camino Ingles.
Weer heerlijk geslapen. De pelgrimstocht brengt me precies volledig tot rust. De tocht is goed ingericht en verzorgd door 'Wandelen in Europa'. Jurgen zorgt dat we telkens een goed lunchpakket meekrijgen en Filip, onze reisleider geeft ons telkens goede informatie.
Vandaag startten we in Miño, daar waar we gisteren gestopt waren.
Het zou een tocht van 25 km worden.
Na een paar uur stappen bereikten we het stadje Betanzos, dat we via de Arco da Ponte Vella binnen kwamen, en zo meteen in het oude stadsgedeelte zaten. In het bureau van toerisme haalden we onze cello. In het stadscentrum was er markt. Vele cafetaria's waren open. Maar we vonden het nog te vroeg om nu al een pauze te nemen, en een café solo te drinken.
Het parcours bracht ons vandaag golvend door of langs kleine dorpjes. Een cafetaria of bar vonden we echter in het hele traject niet. Gelukkig hadden we eten en drinken bij ons. We genoten van het landschap, van de bossen. Een enkele regenbui kon ons niet deren.
We kwamen wel langs kleine Romaanse kerkjes, maar een cafeetje zagen we nergens.
Omdat we geen enkel terrasje waren tegen gekomen waren we vrij vroeg in Leiro, waar de autobus ons opwachtte. Iedereen was er vrij snel, en zo konden we een uur vroeger dan gepland naar ons hotel terug rijden.
Vanavond zullen we allicht van een goede cena (=avondmaal) genieten, en morgen is het dan onze 4de wandeldag.

Geen opmerkingen: