Gwy wandelt

zondag 4 mei 2014

Kaailopers in het Meetjesland

Op stap door het Meetjesland” wordt in de Marching met 3 sterren aangeduid. Met plezier ging ik en de andere Kaailopers op de uitnodiging  van Ann in om in Eeklo en omgeving  te wandelen.
Even tussentijds noteren dat de Kaailopers een team vormen dat onder nummer 27 deelneemt aan de OXFAM trailwalk eind augustus. Het was ons nog niet gelukt om met het voltallige viertal stappers samen te wandelen. En vandaag lukte het dan voor het eerst. En ook enkele mensen van het supportteam waren erbij.
We bereikten Eeklo met de trein. De startzaal was  vrij dicht bij het station. We waren met 6. We schreven ons in. De wandelaars  kregen bij de inschrijving bovendien ook nog een rode bon voor een kleine attentie. We konden kiezen tussen 6 of 12 of 18 of 24 of 30 km.  Wij kozen voor de langste afstand.
De route liet ons eerst kennismaken met Eeklo zelf, om dan nadien naar Waarschoot te trekken waar we de bossen van Lembeke door trokken. Daarna werden we naar het Provinciaal domein ‘Het Leen’ geloodst. Ginder hadden we een bijzondere mooie doortocht door het bloemrijk arboretum vooraleer we door de bossen trokken. Na een rust brachten de wandelpijlen ons langs de Lieve langs de voet van de windmolens tot aan Raverschoot. Daar ving onze terugtocht aan. De rustpost aan de jachthaven van Maldegem deelden we met heel wat fietsers en jeugdbewegingen.
Het laatste traject bracht ons via groene wegen naar Eeklo terug. En toen we het treinstation naderden reed daar zowaar een stoomtrein voorbij. Wat was dat een verrassing.
Toen we de trein huiswaarts namen zagen we dat de oude treinen er waren wegens een stoomfestival dat in Maldegem plaats vond, en waarbij ze de oude treinen tot in Eeklo lieten rijden. Iedereen heeft zijn eigen hobby.
De onze is wandelen, en we hebben in ons Kaailopersteam al afspraken gemaakt voor volgende gezamenlijke wandelingen.

Ik heb wat foto's op Google+ geplaatst. Klik hier.

Geen opmerkingen: