Gwy wandelt

zondag 18 mei 2014

Ferrol

Vandaag 3de reisdag en 1ste wandeldag in de trip van 'Wandelen in Europa'. Na een uitgebreid ontbijt in Léon, kregen we van onze bevoorrader Jurgen ons lunchpakket, en op de autobus richting Ferrol gaf onze reisleider Filippijnse de instructies voor vandaag. We reden over de autovîa del noroeste, waarop heel wat hoogteverschillen.  Een viaduct op 560 m bijvoorbeeld. Soms was de snelheid beperkt tot 70 km per uur. Soms waren de viaducten op een goede 200 m. Beneden de viaducten zagen we dan een groen dal met een rivier.
Om 10 uur moest de chauffeur stoppen om bij te tanken. Er gaat zomaar 900 liter in zijn tank.
Ferrol is een niet zo grote havenstad. Pas op 42 km voor Ferrol zag ik de 1ste wegwijzer. We moesten dan nog 250 km afdalen naar het stadje.
Ik heb bewondering voor onze chauffeur die ons langs de nauwe straatjes van het oude Ferrol naar de haven bracht.
In de tijd stapten hier Engelse pelgrims van de boot en begonnen hier hun voettocht naar Santiago. Nadat we onze Bredenkamp lieten afstempelen, begon ook onze Camino.
Eerst door de oude stad, we omsingelden als het ware de haven. Ondertussen zagen we dat de Spanjaarden wel kunnen feesten: krijgskunde, muziek en dans.
Na een ietwat saai gedeelte door de voorstad en een ambachtelijke zone, bleven we dicht bij het water om dan langs leuke grindwegjes  verder te wandelen. We wandelden door Naron. Ondertussen bewonderden we de forellen in het water en de merkwaardige kerkjes. Een daarvan was een Sint-Maartenskerkje dat terug gaat naar de XIIde eeuw.  In Neda eindigde dan onze tocht van vandaag.
Nadat we nog een paar van onze reisgenoten die verloren gelopen waren opgehaald hadden, reden we met de bus naar Santiago. Hier zullen we 6 nachten blijven slapen in hetzelfde  hotel. De autobus zal ons telkens naar de vertrekplaats brengen.

Geen opmerkingen: