Gwy wandelt

zaterdag 17 mei 2014

2de reisdag

Gisteravond was het voor, tijdens en na de maaltijd heerlijk kennismaken tussen de anciens en de nieuwe Santiago-gangers.
Na een verkwikkende nachtrust hadden we om 6u30 ons ontbijt, en tegen 8 uur kon de autobus vertrekken. We reden langs Bordeaux en door de Landes. In het Baskenland lieten we de Pyreneeën links van ons liggen.
Op 11u14 overschreden we de Frans-Spaanse grens. We waren welkom in España. De borden waren hier tweetalig: Baskisch en Spaans (=Castiliaans).
Rond de middag dan in een wegrestaurant gestopt. En dan mijn eerste bocadillo op Spaanse bodem gegeten.
Uitlopers van de Pyreneeën bleven ons tijdens de verdere rit gezelschap houden. Bij wijlen reden we van de ene tunnel naar de andere.
Door een gebergte met  windmolens naderden we Burgos, de grote tussenstop voor deze 2de reisdag met 'Wandelen in Europa' '. In Burgos namen we een paar uur de tijd om ondermeer de kathedraal te bezoeken. En op het plein voor de kathedraal werden verrast door een show van jonge mensen die met meer dan 30 omhoog gehesen werden en zo hangend in de lucht allerlei dansen uitvoerden.
Na het bezoek aan Burgos bracht de autobus ons naar Léon. De snelweg waarover we reden draagt trouwens ook de naam van Autovia Camino de Santiago. De autovía loopt vrijwel evenwijdig met de Camino Frances. Ik herkende dan ook veel plaatsnamen van de route die ik in 2008 gestapt heb. 
We zijn in Léon nu. Om 20u45  hadden we het avondmaal.
En morgen rijden we met de autobus naar Ferrol, en daar begint dan onze voettocht echt.

Geen opmerkingen: