Gwy wandelt

zondag 27 april 2014

Kustwandeling

Vandaag was ik op wandel samen met een 30 à 40 pelgrims. Regio Brugge van het Compostelagenootschap had ons uitgenodigd om een kustwandeling te maken.
Dit vormde een mooie gelegenheid om onze ervaringen over de tocht naar Santiago de Compostela uit te wisselen. Onze motieven verschillen nogal, maar onze bedoeling naar Santiago te gaan, of geweest te zijn bindt ons.
We stapten vandaag vanuit Blankenberge door duinen en over het strand naar Zeebrugge. Daar stapten we over de storm muur. En nadien was het tijd om onze meegebrachte boterham in een etablissement op de zeedijk te nuttigen.
Dan lieten we het industriegebied links van ons en trokken langs een lange smalle watergang de polders van Uitkerke in, tot aan Lissewege. Vandaar trokken we weer naar de duinen, en vandaar naar de pier, die we ook bewandelden.
Om de tocht af te sluiten richtten we onze aandacht naar de belle epoque. Omdat het vandaag erfgoeddad was, was het museum gratis toegankelijk.
Terug in zaal Forum, genoten we nog van een heerlijke BBQ. En op de trein huiswaarts konden we napraten over deze heerlijke wandeldag.

Geen opmerkingen: